Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

Αξίζει να επισκεφθείτε

 • Μονή Γωνιάς: του 16ου αι., αφιερωμένη στην Παναγία, για την αρχιτεκτονική της και την αξιόλογη συλλογή ιερών κειμηλίων
 • Χωριό Αφράτα: για μπάνιο στον προστατευμένο κολπίσκο του και για νόστιμο κρητικό φαγητό στην μικροσκοπική ταβέρνα του.
 • Χωριό Νοχιά: για τα εργαστήρια αγγειοπλαστικής
 • Χωριό Επισκοπή: για την εκκλησία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, μια από τις ελάχιστες σωζόμενες ροτόντες στην Ελλάδα
 • Χωριό Σπηλιά: για τα αναπαλαιωμένα του κτίρια και την χαρακτηριστική του πλατεία, όπου συχνά οργανώνονται βραδιές με ζωντανή κρητική μουσική και χορό.
 • Τις Μένιες: για την απομονωμένη, άγριας ομορφιάς παραλία (προσβάσιμη με όχημα 4x4, βάρκα ή πεζή, και για το ιερό της αρχαίας Δίκτυννας
 • Τη Μαραθοκεφάλα: για το σπήλαιο το Αγ. Ιωάννη και την πανοραμική θέα
 • Τα Δελιανά: για το όμορφο φαράγγι τους που διασχίζεται σε μια σχετικά εύκολη διαδρομή 2 ωρών
 • Τον Άστρικα: για τη ΒΙΟΛΕΑ, μια πρότυπη μονάδα παραγωγής βιολογικού ελαιολάδου με παραδοσιακές μεθόδους

Αξιοθέατα στο νομό Χανίων

 • Μικρά Παραδοσιακά Χωριά: Πολυρρήνια, Σπηλιά, Δελιανά, Θέρισσος, Μεσκλά, Βάμος, Γαβαλοχώρι, Μαχαιροί, Ντουλιανά, Φρες, Βαφές
 • Παραλίες: Φαλάσαρνα, Μπάλος, Ελαφονήσι, Μαράθι, Σταυρός, Καλαθάς, Παλαιόχωρα, Σούγια, Γλυκά Νερά, Φραγκοκάστελλο
 • Φαράγγια: Σαμαριάς, Αγίας Ειρήνης, Ίμπρου, Αράδαινας, Σηρικαρίου
 • Σημεία φυσικής ομορφιάς: η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, το νησί Γραμβούσα, η λίμνη Κουρνά
 • Αρχαιολογικοί χώροι: Άπτερα, Πολυρρήνια, Φαλάσαρνα, Λισσός, Δίκτυννα
 • Μουσεία: Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, Ναυτικό Μουσείο, Βυζαντινή & Μεταβυζαντινή συλλογή, Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, Λαογραφικό Μουσείο Γαβαλοχωρίου
 • Μοναστήρια: Αγίας Τριάδας, Μονή Γουβερνέτου, Μονή Γωνιάς, Χρυσοσκαλίτισσας
 

Πόλη των Χανίων

Απόσταση από τις Βίλες J&G: 24χμ

ΧανιάΤα Χανιά είναι παραθαλάσσια πόλη και αποτελεί το διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και επικοινωνιακό κέντρο όχι μόνο του Δήμου, αλλά ολόκληρου του Νομού Χανίων, ενώ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού μετά το Ηράκλειο.

Η πόλη των Χανίων είναι κτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας. Την πολιόρκησαν πολλοί επιδρομείς από διαφορετικούς πολιτισμούς, των οποίων τα χαρακτηριστικά αποτυπώνονται στα πολυάριθμα μνημεία της. Κατάφερε ωστόσο, μέσα στο πέρασμα των αιώνων, να κρατήσει αναλλοίωτα τα τοπικά αυθεντικά χαρακτηριστικά της, παρόλο τον αυξάνοντα τουρισμό της. Θωρείται μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδος και η πιο γραφική της Κρήτης. Τα Χανιά αποτελούν ένα ιδανικό ορμητήριο για πρόσβαση και εξερεύνηση του νησιού.

Περιηγηθείτε στο ενετικό λιμάνι, επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ναυτικό μουσείο, το Φάρο, τα Νεώρια, την πολύβουη, με εξαιρετική αρχιτεκτονική και επιλογή τοπικών γεύσεων Δημοτική Αγορά, τα Ενετικά τείχη, τη Συναγωγή, το Φρούριο Φιρκά, το Γιαλί Τζαμισί, τον Καθεδρικό Ναό της Τριμάρτυρης.

Φαράγγι Σαμαριάς

Φαράγγι ΣαμαριάςΑπόσταση από τις Βίλες J&G: 45χμ

Το μεγαλύτερο, επιβλητικότερο και ομορφότερο φαράγγι, όχι μόνο στα Χανιά αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι αυτό της Σαμαριάς. Γι' αυτό άλλωστε είναι και το πλέον γνωστό διεθνώς και το πλέον επισκέψιμο, αφού έχουν την τύχη να το διαβαίνουν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες φυσιολάτρες κάθε χρόνο. Είναι ένα θαυμαστό τοπίο, με σπάνιους γεωμορφικούς σχηματισμούς. Μοναδικός βιότοπος με ξεχωριστή σε πλούτο χλωρίδα και πανίδα και μια πλούσια μυθολογία που φθάνει ως τα προϊστορικά χρόνια και ιστορία πολυτάραχη στα δύσκολα για την Κρήτη χρόνια.

Το μήκος της διαδρομής του, στα όρια του Δρυμού είναι 12.800 χιλιόμετρα και στη συνέχεια η απόσταση ως την παραλιακή Αγία Ρουμέλη, είναι ακόμα 3.200 χιλιόμετρα. Η διάβαση του, με ταχύ βάδισμα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πέντε ή ολιγότερες ώρες αλλά, προτιμότερο είναι αυτή να μην γίνει σε ολιγότερες από 6 με 8 ώρες για να υπάρχει η δυνατότητα της άνετης απόλαυσης της ασύγκριτης ομορφιάς του.

Φαλάσαρνα

Απόσταση από τις Βίλες J&G: 29χμ

ΦαλάσαρναΤα Φαλάσαρνα αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στην Κρήτη, τόσο για τις παραλίες τους, όσο και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος. Στα Φαλάσαρνα θα φτάσετε από το δρόμο που συνδέει τα Χανιά με το Καστέλι, ο οποίος συνεχίζει δυτικά για το χωριο Πλάτανος και τη Φαλάσαρνα. Πριν τον Πλάτανο θα συναντήσετε μια πινακίδα για τη Φαλάσαρνα. Στην κορυφή του λόφου θα μαγευτείτε από τη θέα της θάλασσας και την άγρια φυσική ομορφιά της δυτικής Κρήτης.

Η παραλία στα Φαλάσαρνα έχει βραβευτεί σαν η πιο όμορφη παραλία της Κρήτης και συμπεριλαμβάνεται πάντα μέσα στο τοπ-10 των καλύτερων παραλιών στην Ευρώπη, διαθέτοντας υπέροχη λευκή ψιλή άμμο και ζεστά, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά.

Γραμβούσα - Μπάλος

Απόσταση από τις Βίλες J&G: 29χμ

ΓραμβούσαΗ χερσόνησος της Γραμβούσας καταλαμβάνει το βορειοδυτικό κομμάτι της Κρήτης κι έχει κοντά στο ακρωτήρι της δύο νησάκια, μια πανέμορφη παραλία, ένα λιμανάκι όπου αγκυροβολούν τα μικρά σκάφη στην κακοκαιρία κι ερείπια ενός μεγάλου βενετικού κάστρου. Μπορείτε να φτάσετε στη Γραμβούσα με οργανωμένες εκδρομές με καραβάκι από το Καστέλλι ή με τα πόδια. Το ταξίδι με το καραβάκι διαρκεί μία ώρα και η θέα στις απότομες ακτές είναι μαγευτική. Το περπάτημα παρόλο που δεν είναι δύσκολο ή μεγάλης διάρκειας, μπορεί με δυσκολία να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών όταν ο ήλιος καίει και η ζέστη είναι πολύ δυνατή.

Ελαφονήσι

ΕλαφονήσιΑπόσταση από τις Βίλες J&G: 50χμ

Το Ελαφονήσι βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης και είναι κάτι μεταξύ νησιού και χερσονήσου, διότι, για να πάτε θα χρειαστεί να περπατήσετε μέσα στο νερό.

Eίναι τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόμενη περιοχή Natura και αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον νομό Χανίων και την Κρήτη. Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι είναι οι μικρές νησίδες με την πολύ ψιλή λευκή αμμουδιά που ροζίζει σε αρκετά σημεία, η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται και τα τυρκουάζ αβαθή νερά.

Παλαιόχωρα

Απόσταση από τις Βίλες J&G: 55χμ

ΠαλαιόχωραΗ Παλαιόχωρα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης και σε απόσταση 70χλμ. από τα Χανιά και 200χλμ. από το Ηράκλειο. Είναι κτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο ανάμεσα σε δυο γραφικούς κόλπους. Βρέχεται από το Λυβικό πέλαγος και δίκαια θεωρείται η “Νύμφη του Λυβικού” και “Χώρα του ήλιου”. Στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιόχωρας βρίσκονται μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης.

Υπάρχουν αρκετές διαδρομές με πεζοπορία με τα ευρωπαϊκά μονοπάτια Ε4 & Ε1, αλλά και έξω από αυτά όπου όλες καταλήγουν σε μια από τις όμορφες παραλίες της περιοχής. Η Παλαιόχωρα προσφέρεται για δραστηριότητες όπως κολύμπι, serfing, θαλάσσιο σκι, υποβρύχιο ψάρεμα και φωτογραφίες, jet ski, αετός, ιστιοπλοϊα, ψάρεμα...

Τα βράδια οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα, το φαγητό και τον καφέ στους παραλιακούς και κεντρικούς δρόμους της Παλαιόχωρας όπου παραμένουν κλειστοί για τα οχήματα και μετατρέπονται σε πεζόδρομους με τραπεζάκια.

Κνωσσός

Απόσταση από τις Βίλες J&G: 161χμ

ΚνωσσόςTo σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού, η Κνωσός, αναπτύσσεται πάνω στο ύψωμα της Κεφάλας μέσα σε ελιές, αμπέλια και κυπαρίσσια και βρίσκεται 5 χιλ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Δίπλα της ρέει ο ποταμός Καίρατος (ο σημερινός Κατσαμπάς). Σύμφωνα με την παράδοση αποτέλεσε την έδρα του βασιλιά Μίνωα και πρωτεύουσα του κράτους του. Με το χώρο του ανακτόρου της Κνωσού συνδέονται οι συναρπαστικοί μύθοι του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο.

Περισσότερες πληροφορίες για να προγραμματίσετε την επίσκεψη σας στην Κνωσσό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Βίλες J&G

Κολυμπάρι, Χανιά Κρήτη
Τηλ: 28210 28254, 697 4492567
Email: info@jgvillas-crete.gr
Website: www.jgvillas-crete.gr
ΜΗΤΕ ΦΙΛΥΡΑ: 1150229
ΜΗΤΕ ΙΑΝΕΙΡΑ: 1150230

Ο Καιρός στα Χανιά

Partly Cloudy

7°C

Chania

Partly Cloudy

Humidity: 100%

Wind: 16.09 km/h

Subscribe to our mailing list

* indicates required